APPLE: Европска иницијатива за превенција од предвремено напуштање на образованието

Иновативни образовни алатки кои имаат за цел превенција од предвремено напуштање на училиштето и да се справат со проблемот со рано напуштање на училиштето беа развиени како дел од проектот…

Continue ReadingAPPLE: Европска иницијатива за превенција од предвремено напуштање на образованието

Иницијален состанок во Лондон – Јануари 2020

Иницијалниот состанок беше организиран од Координаторот, Канари Варф Консалтинг и се одржа во Лондон на 28-ми јануари 2020 година.  Партнерите ја искористија првата средба за да се запознаат, да разговараат…

Continue ReadingИницијален состанок во Лондон – Јануари 2020